Keletas patarimų, padėsiančių įveikti rudeninę slogią nuotaiką

Dienoms trumpėjant, taip pat mažėja ir šviesos, saulės bei šilumos mūsų gyvenimuose. Po vasaros gali būti nelengva pereiti į šaltą rudenį. Šiuo laikotarpiu daugelis jaučiasi turintys mažiau energijos bei nemotyvuoti. Mes Jums paruošėme kelis patarimus kaip galite susigražinti gerą nuotaiką bei motyvaciją, nepaisant to, koks nemalonus oras bebūtų už lango.

Daugiau bendraukite

Šis patarimas gali atrodyti tinkamas bet kuriam metų laikui, tačiau tai kaip niekad svarbu rudens laikotarpiu. Nors tokiu šaltu oru, kuomet lyja ir pučia žvarbūs vėjai, norisi daugiau laiko praleisti šiltuose namuose, išeiti susitikti su draugais ar artimaisiais yra labai svarbu. Praleisti daugiau laiko su kitais žmonėmis būtina jei norite lengviau išgyventi šaltuosius mėnesius. Užsiimdami kitomis veiklomis nei Jums yra įprasta, galite padėti sau susikoncentruoti į gerus dalykus ir žmones bei išvengti nuobodžios rutinos.

Būkite atidesni sau

Ypatingai šaltaisiais mėnesiais, kai daugelis linkę būti labiau užsidarę, yra labai svarbu, kad skirtumėte daugiau dėmesio sau. Savo laisvu laiku darykite tai, kas Jums teikia malonumo ir gerų emocijų. Nors tam galite skirti tik labai mažai laiko, tai vis tiek leis Jums jaustis laimingesniems, motyvuotiems bei gyvesniems. Rudens metu reikia nepamiršti sau priminti, kad slogias mintis ir nuotaiką galite pakeisti šviesiomis ir maloniomis akimirkomis.

Mesk sau iššūkį ir orientuokis į užsibrėžtų tikslų siekimą

Vasaros mėnesiais aplink mus sklando daugiau pozityvumo, todėl imtis naujų darbų ar pomėgių gali būti kur kas lengviau. O štai šaltesniais mėnesiais esame labiau linkę pasinerti į nuobodžią rutiną. Užsibrėžę sau naujus tikslus ir išsikėlę naujus iššūkius, Jūs leidžiate savo protui sutelkti dėmesį į naujus pomėgius ar darbus, todėl nebelieka laiko pastebėti niūraus oro ar blogų nuotaikų. Pasiekę naujų tikslų šaltuoju sezonu, Jūs pasikrausite daug geros energijos ir motyvacijos judėti į priekį.

Muzika, menas ir kūryba

Klausydamiesi muzikos, kuri Jums patinka, tikrai galite pasikelti nuotaiką ir padėti sau vėl įsitraukti į save. Kūrybiškumas ar dalyvavimas meno renginiuose bei užsiėmimuose taip pat gali paskatinti Jus jaustis gyvesniems, darbštesniems ir laimingesniems.

Išbandykite mūsų patarimus ir rudens laikotarpį išgyvenkite su šypsena veide ir gera nuotaika!