Ateities biuras – koks jis?

Daugelis iš mūsų ilgą laiką praleidžiame biure, tačiau nesuvokiame, kad pasenęs dizainas gali pakenkti mūsų sveikatai bei produktyvumui. Štai kodėl į ateitį žiūrintys dizaineriai, randa būdų kaip sukurti erdves, kurios gydo, o ne žaloja. Ateities biurų pažanga jau žengia didelį žingsnį į priekį: aukštį keičiantys stalai bei laisvalaikio zonos. Sveikas, laimingas ir harmoningas – taip apibūdinamas garsių dizainerių ateities biuras.

Ekologija

Biofolinis dizainas yra burtažodis biurų kapitaliniame remonte nuo 2014 metų. O tendencijų prasme reiškia, kad tai turėtų būti jau praeitis. Tačiau taip nėra! Natūralūs elementai padidina produktyvumą - 8%, o gerovę – 13%. Dizaineriai nori judėti pirmyn ir jiems nebeužtenka pusiau išradingų vazoninių gėlių ant palangės. Be bambuko sienų ir gamtos įkvėptų bangelių bei kreivių, šiandienos biurai sprendžia planetos problemas naudodamiesi ekologiška interneto priegloba bei atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

Šviesa

Remiantis Tarptautinio gręžinių statybos instituto duomenimis, darbuotojų produktyvumas mažėja, jei jie dirba daugiau nei 7,5 metro nuo lango. Natūralios šviesos poveikis sumažina nerimą ir stresą bei suteikia vitamino D, kurio mums dažnai trūksta. Stoglangiai ir permatomos plokštės yra geras būdas padidinti šviesos kiekį patalpose, bet tai labai nepraktiška. Saulės spindulių kiekį galima padidinti ir kitais būdais, tokiais kaip: stalinės UV lempos arba natūralaus spektro lemputės.

Lankstumas

Pamirškite pasirinkimus tarp atviro plano ar kabinos erdvių, konferencijų patalpa ar laisvalaikio zona – tikrasis ateities biuras yra judrus ir gali turėti visas šias išvardintas erdves. Tokiame biure, priklausomai nuo nuotaikos, darbuotojas gali mėgautis pritaikoma aplinka ir tokiomis interaktyviomis savybėmis, kurios padidina išradingumą. Pavyzdžiui, moduliniai baldai, nešiojamos sienos ar nuimamos kamštinės lentos.

Šiais laikais taip pat labai svarbu – individualumas. Be biuro dizainerių ir statybininkų, Jūs patys turite susikurti tokią aplinką, kurioje jums malonu dirbti. Sėkmės darbe, kuriant Savo ateities biurą!