Rašymo priemonės

Rašymo priemonių kategorija pasižymi plačiu asortimentu kiekvienam. Čia rasite tušinukų, paprastų ir gelinių rašiklių, plunksnakočių, rašymo priemonių rinkinių ir dėžučių jiems, rapidografų, rašalo kapsulių, rašalo, šerdelių, paprastų ir automatinių pieštukų, grafitų, teksto spalviklių, įvairių žymeklių, skirtų baltai lentai, bloknotams, stiklui...

Rodyti daugiau >>

Rašymo priemonių kategorija pasižymi plačiu asortimentu kiekvienam. Čia rasite tušinukų, paprastų ir gelinių rašiklių, plunksnakočių, rašymo priemonių rinkinių ir dėžučių jiems, rapidografų, rašalo kapsulių, rašalo, šerdelių, paprastų ir automatinių pieštukų, grafitų, teksto spalviklių, įvairių žymeklių, skirtų baltai lentai, bloknotams, stiklui bei permanentinių.

Rašymo priemones galite rinktis pagal tam tikrą charakteristiką, pavyzdžiui:

• gamintoją – nuo pačių mažiausių iki didžiausių ir populiariausių kaip PILOT, STAEDTLER, SCHNEIDER, STANGERERICH KRAUSE ir kt.;
• brėžio storį – yra tiek smulkiai, tiek stambiai rašančių, tad tikrai išsirinksite rašiklį tokio storio, kokį mėgstate;
• rašalo spalvą – nuo standartinių, tokių kaip mėlyna, juoda, raudona, pilka, ruda iki pačių įmantriausių kaip rožinė, žalia, violetinė, sidabrinė, auksinė ir kt.;
• galvutės tipą – teksto spalvikliai, žymekliai stiklui, bloknotams, baltai lentai bei permanentiniai gali būti kirsta, kūgine arba apvalia galvute;
• tušinukai, paprasti ir geliniai rašikliai bei pieštukai gali būti tiek paprasti, tiek automatiniai.

Norint išsirinkti patogiausią rašymo priemonę rašymui, reikėtų atsižvelgti į kiekvienos rašymo priemonės privalumus.

Pavyzdžiui, rašant tušinuku nereikia nerimauti dėl rašalo išsiliejimo ar persisunkimo į kitą popieriaus pusę, nes jie yra užpildyti aliejiniu rašalu.

Norint sodraus ir ryškaus efekto, geriausia rinktis rašiklius, kadangi jame esantis rašalas yra vandens pagrindo, mažai klampus, tad geriau įsigeria į popierių. Siekiant išgauti ryškų efektą, taip pat galima rinktis gelinius rašiklius, jie užpildyti pigmentiniu atspariu vandeniui ir neišblunkančiu rašalu, pasižymi plono rašymo savybe.

Galima rinktis ir plunksnakočius – jie suteikia prabangos efektą, o papildyti paprasta ir patogu rašalo pritraukimo mechanizmu arba paprasta rašalo kapsule.

Pieštukai gali būti naudojami tiek biure, tiek dailėje, todėl reikėtų tik atsižvelgti į kietumą/minkštumą – kuo minkštesnis, tuo tamsiau rašo.

Teksto spalvikliai (dar vadinami teksto žymekliai arba teksto markeriai) yra pagaminti iš vaško arba atspariu vandeniui rašalo, pagaminto iš aliejinio pagrindo.

Permanentiniai žymekliai nenusivalo (yra specialių, nuvalomų drėgna servetėlė), yra atsparūs drėgmei ir vandeniui.

Žymekliai baltai lentai greitai džiūsta ir įsigeria, bet taip pat yra lengvai nuvalomi sausa kempine, integruotu žymekliu ar specialiu trintuku. Permanentinių žymeklių, skirtų CD/DVD žymėjimui rašalas greitai džiūsta ir įsigeria.

Žymeklių bloknotams rašalas nepersigeria net ir per ploniausią popierių, lengvai įsigeria. Rašant žymekliais, skirtais stiklui, tekstas gali būti greitai ir patogiai nuvalomas medžiagine šluoste.

<< Rodyti mažiau
  • grid
  • list
-20%
2,08 € 2,60 €
Sandėlyje: 0
Sandėlyje: 0
Sumažinta kaina!
Išparduota
-20%
7,04 € 8,80 €
Sandėlyje: 0
Sandėlyje: 0
Sumažinta kaina!
Išparduota
-20%
1,59 € 1,99 €
Sandėlyje: 0
Sandėlyje: 0
Sumažinta kaina!
Išparduota
-20%
3,39 € 4,24 €
Sandėlyje: 0
Sandėlyje: 0
Sumažinta kaina!
Išparduota